Serre met welk glas? Polycarbonaat of veiligheidsglas?

Serre met welk glas? Polycarbonaat of veiligheidsglas?

Bij het aanschaffen van een serre is het belangrijk om goed na te denken over het soort glas dat u kiest. Dit is namelijk van grote invloed op het kweek klimaat in de serre. Gaat u voor een Gardenmeister tuinserre, dan kunt u elk model aanschaffen met polycarbonaat panelen, of panelen van veiligheidsglas in verschillende diktes. De serres met het Standard kwaliteitslabel hebben panelen van 3mm dik veiligheidsglas of 4+mm polycarbonaat. De tuinserres met het Premium kwaliteitslabel hebben 4mm dikke panelen van veiligheidsglas en maar liefst 8mm dikke polycarbonaat panelen. Deze zijn allebei ontzettend stevig en goed bestand tegen diverse weersinvloeden.

Welk glas kiest u voor uw serre?

Veiligheidsglas:

Voordelen: Een glazen serre staat erg mooi in de tuin, u kunt zo de serre in kijken. Glas is zwaar en dat maakt de constructie erg stevig. Het is makkelijk schoon te maken en laat veel licht door. Het dikke veiligheidsglas is erg sterk.

Aandachtspunten: Glas is zwaar en opbouwen van een glazen serre dient altijd met ten minste twee personen te gebeuren. Wanneer een glazen tuinserre in de volle zon staat wordt het snel erg heet in de serre, de planten dienen dan te worden beschermd tegen verbranding. Bescherm uw plantjes met een schaduwdoek of witte kalk.

Waarom heeft Gardenmeister geen tuindersglas?

Vaak heeft u de keuze uit tuindersglas en veiligheidsglas. En betaalt u voor veiligheidsglas een stuk meer. Bij Jimmy at Work werken we alleen met veiligheidsglas. Dit is vele malen sterker dan tuindersglas. Wanneer het toch kapot gaat valt het in honderden botte stukjes ineen. Er zijn geen scherpe glasscherven. Dit maakt de serre met veiligheidsglas ook veilig voor kinderen.

Polycarbonaat:

Voordelen:

Een serre van polycarbonaat kent vele voordelen. Polycarbonaat biedt optimale kweekomstandigheden in de serre. Het laat genoeg licht door, maar niet zo veel dat plantjes kunnen verbranden door de zon. Polycarbonaat isoleert beter dan glas. Hoe dikker het polycarbonaat hoe beter de isolatiewaarde. Polycarbonaat is licht van gewicht maar toch erg stevig, dit maakt het opbouwen gemakkelijker. Daarnaast is het ook erg veilig voor kinderen.

Aandachtspunten: Er zijn in principe weinig nadelen aan polycarbonaat. Het kan alleen zo zijn dat door invloed van weersomstandigheden, de platen na een lange tijd kunnen gaan verweren. Het is belangrijk polycarbonaat platen schoon te houden (zonder schoonmaakmiddelen!), als ze vies worden komt er te weinig licht in de serre.

2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0