Terrasoverkapping kopen? Lees onze tips

Terrasoverkapping kopen? Lees onze tips

Dingen waar u op moet letten bij de aankoop van uw terrasoverkapping.

Wat is een terrasoverkapping?

Voor een terrasoverkapping zijn veel woorden in gebruik. Zo wordt een terrasoverkapping ook wel overkapping, aanbouw, veranda of pergola genoemd. Maar is dat wel allemaal hetzelfde? In dit blog besteden we aandacht aan de verschillen tussen een terrasoverkapping, pergola en veranda. Zijn deze er? Ook vertellen we u alles over waar u op moet letten bij de aankoop van uw terrasoverkapping. 

We begonnen dit blog met de vraag: Wat is een terrasoverkapping? Een terrasoverkapping is een overkapping die meestal met 1 zijde aan een gebouw is bevestigd en verder helemaal open is aan de zijkant. Een terrasoverkapping wordt vaak gebruikt om meer buiten te kunnen zitten. Door de overkapping zit u immers altijd droog en uit de wind. Een terrasoverkapping bevordert uw woongenot enorm. U wilt toch ook het hele jaar lekker van uw tuin genieten?

Aluminum overkapping

Een aluminium overkapping van uw terras is een goede keuze. Naast dat er veel houten overkappingen gemaakt worden heeft aluminium zeker een aantal voordelen ten opzichte van hout. 
 Aluminium is lichter dan hout. Dat zorgt ervoor dat het bouwen van de overkapping al een stuk minder zwaar is. Ander voordeel van een aluminium overkapping is dat aluminium niet kan rotten of roesten. En last but not least… een aluminium terrasoverkapping is onderhoudsvrij. 

Terrasoverkapping met zonwering

Uiteraard wilt u de overkapping bij uw huis voorzien van zonwering. Hierdoor worden de ergste zonnestralen buiten gehouden en wordt u niet verblindt door de zon terwijl u onder de overkapping zit. Bij Jimmy at Work zijn de terrasoverkappingen voorzien van opaal polycarbonaat platen. Hierdoor worden felle zonnestralen en UV stralen gefilterd. Dat zorgt ervoor dat u ook op dagen dat de zon fel schijnt lekker kunt vertoeven onder de overkapping. Een extra zonwering is dan niet persé nodig. Mocht u dit wel wensen dan zijn er diverse mogelijkheden verkrijgbaar zoals schaduwdoek, extra zonwering en rolgordijnen. 

Terrasoverkapping met schuifdak

Optimaal overkapping genot heeft u door te kiezen voor een terrasoverkapping met schuifdak. Hiermee kunt u eenvoudig het dak open schuiven zodra u bijvoorbeeld van de zon wil genieten. Op dagen met heerlijk weer schuift u het dak of een gedeelte van het dak tot maximaal 2/3 open met de bijgeleverde haak. 
 De terrasoverkappingen van Jimmy at Work zijn voorzien van polycarbonaat platen zodat het open- en dichtmaken van het dak soepel en traploos mogelijk is. Een terrasoverkapping met schuifdak is de cabriolet onder de overkappingen. Weersinvloeden hebben geen invloed meer op het buiten zijn.

Terrasoverkapping met kunststof dak

Bij Jimmy at Work zijn alle terrasoverkappingen uitgevoerd met kunststof platen. De zogenoemde polycarbonaat platen. Deze dubbelwandige platen zorgen voor een filtering van het licht en UV-straling. Door te kiezen voor een kunststof dak op de overkapping kiest u voor een lichtgewicht en veilig dak. Installeer de kunststofplaten in combinatie met de polycarbonaat tape en u bent verzekert van jarenlange uitstekende drainage en een nauwkeurige, juiste ventilatie. Daarnaast voorkomt u daarmee stof en de aangroei van algen en schimmels.

Voordelen terrasoverkapping aluminium

Een aluminium overkapping heeft diverse voordelen ten opzichte van hout. Aluminium is een stuk lichter en dus makkelijk te transporteren en te plaatsen. Daarnaast is aluminium sterk, roest het niet en heeft het geen onderhoud nodig. Het is dan ook niet zo gek dat aluminium terrasoverkappingen steeds populairder worden.

Wat kost een overkapping?

Terrasoverkappingen zijn er in alle prijsklassen. Uiteraard zijn de afmetingen en de uitvoering van invloed op de kosten van de overkapping. Een terrasoverkapping heeft meestal maar 1 of 2 staanders. Voor de stabiliteit is het belangrijk dat de verhouding tussen de terrasoverkapping en de staanders goed is. Bij Jimmy at Work vindt u in diverse afmetingen en prijsklassen terrasoverkappingen.

Wat is de beste terrasoverkapping?

Welke terrasoverkapping voor u het beste is, is afhankelijk van uw wensen. Kiest u voor hout, aluminium, of een andere basis? Wat voor u de beste terrasoverkapping is, hoeft voor iemand anders niet de beste te zijn. Bij Jimmy at Work vindt u uitstekende aluminium terrasoverkappingen, pergola’s en carports tegen een scherpe prijs.

Wat is het verschil tussen een overkapping, pergola en veranda?

Voor veel mensen is een veranda een ander woord voor terrasoverkapping. Het zijn immers beide een overkapping die verbonden is aan het huis en waarvan alle zijkanten open zijn.
 Toch zijn de meningen verdeeld en zeggen verschillende tuinspecialisten dat het verschil tussen een terrasoverkapping en veranda vooral zit in het feit dat een veranda meestal een grensaangevend item bevat zoals een glazen wand of balustrade. 
 Een pergola daarentegen is een vrijstaande terrasoverkapping en niet verbonden aan de woning.

2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0