Waar moet ik op letten bij het kopen van een serre?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een serre?

Een serre online kopen klinkt heel makkelijk: U gaat naar www.google.nl, typt in: “serre kopen”, klikt op de eerste de beste website en u koopt daar een tuinserre die u er mooi uit vindt zien. Maar zo eenvoudig is het eigenlijk niet. Er zijn namelijk talloze dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een serre. Om u wat op weg te helpen, lichten wij een aantal punten uit waar u op moet letten als u een serre gaat kopen.

Polycarbonaat of veiligheidsglas panelen?

Een van de belangrijkste keuzes is het materiaal van de panelen. Gaat u voor polycarbonaat platen of voor veiligheidsglas? Polycarbonaat panelen zijn bijna onbreekbaar en isoleren erg goed. Dit komt door de kanaaltjes die in de platen verwerkt zitten. De warmte binnen in de serre wordt langer vast gehouden met dit type panelen. Een nadeel van polycarbonaat is dat het minder mooi oogt ten opzichte van veiligheidsglas. Wanneer u glaspanelen heeft, kunt u van buiten mooi naar binnen kijken. Een serre met veiligheidsglas ziet er ook wat chiquer uit. Let u wel op dat het belangrijk is dat de veiligheidsglas panelen uit 1 stuk bestaan. Overlappingen kunnen namelijk zorgen voor vuil, mos, alg etc.

Bevestiging van de panelen

Bent u er ondertussen uit wat voor type panelen u neemt? Goed zo! Dan kunt u nu verder gaan kijken naar de bevestiging hier van. Sommige aanbieders verkopen verkopen tuinserres met spring clips, ook wel ‘M’-strips genoemd. Veel serre eigenaren vinden deze clips echter niet prettig. De panelen zitten vaak niet goed vast en het ziet er ook niet mooi uit. Daarom wordt er vaak aangeraden om een serre aan te schaffen waarbij de panelen in het frame geschoven worden. Naast het feit dat dit er het mooist uit zien, biedt het ook nog eens de nodige stevigheid. Ook is het zeer eenvoudig te (de)monteren.

Waar loopt het water heen?

Het klinkt vrij logisch, maar dat is het toch niet altijd. Want waar gaat het water naar toe wanneer het flink regent? Zorgt u er bij het uitkiezen van een serre voor dat hij beschikt over een geïntegreerde dakgoot. Een dakgoot vangt het hemelwater op en zorgt dat het naar de voor- en achterzijde wordt geleid waar u het eventueel weer op kunt vangen in bijvoorbeeld een regenton. Een geïntegreerde dakgoot inclusief regenpijp is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Kleur en smaak

Ieder mens heeft een andere smaak. Daarom bieden veel aanbieders diverse kleuren en materialen tuinserres. Kleuren als antraciet, zwart, en groen zijn al geen uitzondering meer. Daarbij worden er ook tuinserres gemaakt met een houten, aluminium of stalen frame. Zoals eerder beschreven kunt u ook voor verschillende type panelen kiezen. Voor u een serre aanschaft is het van belang om te kijken hoe de omgeving eruit ziet waar u de tuinserre wilt plaatsen. Het oog wil ook wat en daarom is het mooi om de serre aan te sluiten op zijn omgeving qua kleur en materiaal.

Natuurlijk zijn er nog andere punten waar u op kunt letten bij de aanschaf van een tuinserre, zoals de plaatsing ervan, de ondergrond en de moeilijkheidsgraad wat betreft de montage.

1 jaar geleden
Did you like this post?
0
0