Kweektips

Temperatuurbeheersing
Hoe kouder het buiten is, hoe meer warmte u binnen in de tuinkas nodig zult hebben om het temperatuurverschil te overbruggen en de gewenste temperatuur te behouden. Indien u een gematigde of warme tuinkas wenst voor uw gewassen, is het daarom aan te raden om uw kas aan de binnenkant van isolatie te voorzien, in de vorm van glas, of PVC-folie.

Het is belangrijk dat u hierbij de dakramen vrijlaat, omdat er ook ’s winters geventileerd dient te worden, dit om ziekten te voorkomen. Alleen als het echt vriest buiten hoeft u niet te ventileren. Bij een tuinkas van Gardenmeister is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de temperatuur op een constant niveau blijft. 


Hygiëne
Wie schimmelvorming en ziektes bij zijn gewassen wil vermijden, kiest voor een hygiënische tuinkas. Dit bereikt u door ervoor te zorgen dat u uw tuinkas altijd netjes achterlaat nadat u er in gewerkt heeft. Geef al uw materiaal een eigen plek en berg dit altijd op na gebruik. Zorg voor een inrichting in de kas die afgestemd is op het doel en gebruik van uw tuinkas. Haalt u daarnaast meteen alle dode en zieke planten eruit en zorgt u voor voldoende ventilatie, dan zult u zien dat u weinig last heeft van ziektes en schimmels. Het gebruik van goede aarde of compost en schoon water dragen eveneens in belangrijke mate hier aan bij.  Indien u met al deze aspecten rekening houdt, bent u altijd verzekerd van een hygiënische tuinkas met maximale productiviteit.


Voor meer tuinkassen kweektips:


scroll to top