Schaduwdoek

In de zomer kan het erg warm worden in een serre. Een schaduwdoek houdt de zon buiten de serre en beschermt de planten en bloemen tegen uitdroging en verbranding door de zon. Om de temperatuur in de kas niet te hoog op te laten lopen zijn er diverse oplossingen. De meest efficiëntste oplossing in een schaduwdoek aan de buitenkant van uw serre. Hiermee wordt de meeste warmte buiten de kas gehouden en kunnen de planten en gewassen in de serre niet verbranden of uitdrogen.

Schaduwdoek

Door een zonnig voorjaar kan het gemakkelijk te warm worden in uw serre waardoor de jonge planten niet goed gedijen of zelfs afsterven. Ook in de zomer is dit iets wat in de gaten gehouden moet worden als u een serre heeft. Door vroeg in het voorjaar het schaduwdoek aan uw serre te bevestigen wordt u niet verrast door het goede weer en kunnen de planten en bloemen in uw serre goed groeien.


Wanneer heb ik een schaduwdoek voor mijn serre nodig?

In de meeste gevallen heeft u alleen schaduwdoek nodig als u een glazen serre heeft. De polycarbonaat serres van Jimmy at Work zijn zo ontwikkeld dat er al een natuurlijke zonfilter in de kunststof platen zit zodat de felste zon niet tot op de bloemen en planten in de serre kan komen. Door deze isolatiewaarde van de polycarbonaat is er eenvoudig een optimaal kweekklimaat te creëren in het een serre polycarbonaat.


Schaduwdoek aan buitenkant of binnenkant van de kas?

Het meest efficiënt is om de zon buiten de kas te weren en daarom dus het schaduwdoek aan de buitenkant te bevestigen. Een doek aan de binnenzijde kan ook, maar houdt er dan rekening mee dat dat dit ten nadele kan zijn van uw eigen beweegruimte binnen in de kas. Daarom adviseert Jimmy at Work om het schermdoek aan de buitenzijde te bevestigen.


Waar plaats ik mijn serre met schaduwdoek?

Om de beste resultaten te krijgen is het belangrijk om de kas op de juiste plek te plaatsen. In ons blog vertellen we u alles over waar u rekening mee moet houden met het plaatsen van een serre.


Schaduwdoek kas kopen?

Bent u op zoek naar een efficiënte manier van zonwering voor uw serre? Of wilt u meer weten over onze schaduwdoeken? Neem dan contact op met de tuinspecialisten van Jimmy at Work. Zij helpen u graag met het adviseren en uitzoeken van uw schaduwdoek. Naast advies per telefoon of mail bent u ook van harte welke in onze showroom. Neem contact op met de klantenservice om een afspraak te maken.