Kweekkas

Een kweekkas is eigenlijk een mini tuinkas. Een kweekkas is in veel gevallen van kunststof gemaakt. De bak heeft een licht doorlatende deksel waar ventilatiegaten inzitten. De kweekkasjes van Jimmy at Work zijn geschikt voor buiten en plaats u in de (moes)tuin. Omdat de kweekkas gewoon op de grond staat kunnen planten, groente en fruit eventueel meteen in de volle grond gezaaid of geplant worden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Kweekkas

Welke kweekkas?

Kweekkassen zijn er in allerlei formaten, zo zijn er de hele kleine kweekkasjes binnen die perfect op de vensterbank passen. Ook een kweekkastje voor buiten is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Het voordeel van een kweekkas is dat deze weinig ruimte in beslag neemt ten opzichte van een serre. Verder worden planten, groente en fruit beschermt tegen vogels, kou en ongedierte in een kas.

Kweekkas of toch een serre?

Afhankelijk van uw wensen en beschikbare ruimte kunt u kiezen voor een kweekkas of een serre. Om de juiste kas te kiezen kunt u na het lezen van dit blog onze site bekijken of neem contact op van Jimmy at Work met onze specialisten. Zij helpen u graag met de kweekkas uitzoeken die het beste bij uw wensen past.

Andere benamingen voor kweekkas

Een kweekkas heeft vanwege de diversiteit aan formaten ook diverse benamingen. Zo wordt een kweekkas vooral vaak een mini-kas of kweekbak genoemd. Benamingen als mini-stekkas of mini serre worden ook veel gebruikt. Een kweekkas kan vooral gezien worden als het kleine broertje van de serre.

Hoe werkt een kweekkas?

Door het gesloten karakter van een kweekkas loopt de temperatuur eenvoudig op en zorgt dit samen met een goede beluchting tot een perfect klimaat voor planten, groente en fruit om te groeien. Doordat een kweekkas doorgaans niet geïsoleerd of verwarmd is, is deze niet geschikt om planten te laten overwinteren. Wanneer u planten wil laten overwinteren kunt u beter een verwarmde serre gebruiken.

Hoe gebruikt u een kweekkas?

Een kweekkas kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Zo wordt een kweekkas vooral gebruikt voor het zaaien en opkweken van jonge plantjes en gewassen. Zodra deze groot en sterk genoeg zijn kunnen ze verplant worden naar potten of in de volle grond buiten de kas. Alle tips om optimaal gebruik te maken van uw kweekkas leest u in ons blog.

Kweekkas kopen

Bent u op zoek naar en betaalbare kweekkas voor in uw tuin of moestuin? Of wilt u meer weten over welke kweekkastje of serre u het beste kunt kopen? Neem dan contact op met de tuinspecialistenvan Jimmy at Work. Zij adviseren u graag. Naast advies per telefoon of mail bent u ook van harte welke in onze showroom. Neem contact op met de klantenservice om een afspraak te maken.