Tuinieren onder glas gaat het beste met een hobbykas

Blog Tuinkas onder glas
Laden...
Tuinieren onder glas gaat het beste met een hobbykas


De naam hobbykas zegt het eigenlijk al. Het is een tuinkas om lekker als hobby in te tuinieren. Bij Gardenmeister zijn dit type kassen vaak kenmerkend doordat ze niet al te groot zijn en in praktisch iedere tuin passen. Daarbij zijn de hobbykassen zeer eenvoudig te monteren en te demonteren. Alle hobbykassen worden relatief goedkoop aangeboden. Het moet tenslotte wel een leuke hobby blijven.


Glas hobbykas of kunststof hobbykas?
Een van uw grootste hobby’s is tuinieren en u zou maar wat graag een kas of kasje aanschaffen om deze hobby uit te breiden naar een hoger level. Goed.. maar heeft u er al over nagedacht wat voor materiaal u wilt?  Nee? Dan helpen wij u hier toch bij! U heeft de keuze uit twee verschillende type panelen: veiligheidsglas en polycarbonaat.  Wij zullen u hier de voor- en nadelen beschrijven per materiaal:


Voordelen veiligheidsglas: veiligheidsglas is op de eerste plaats natuurlijk erg veilig. Wanneer het glas barst, dan breekt het op in duizenden stukjes. U kunt het dus gerust plaatsen in de stad, in de buurt van kinderen en in een omgeving waar veel bomen staan. Daarnaast is veiligheidsglas ook zeer duurzaam. Het heeft een isolatiewaarde van ongeveer 6 W/m² K en is erg goed bestand tegen schoonmaakmiddelen, chemische stoffen en krassen. Doordat ons veiligheidsglas thermisch behandeld is, blijft het vrij van onzuiverheden en is het glas volledig gelijk in dikte.


Nadelen veiligheidsglas: dit type materiaal is allereerst duurder in aanschaf dan polycarbonaat. Daar komt nog bij dat het kan leiden tot verbranding van gewassen. Dit kan overigens voorkomen worden door middel van een schaduwdoek of met behulp van zonwerende verf.


Voordelen polycarbonaat: wat vooral op valt als grootste voordeel van polycarbonaat is de sterkte van het materiaal. Polycarbonaat is namelijk bijzonder sterk. Doordat het materiaal bestaat uit kunststof, biedt dit materiaal ook nog eens optimale veiligheid rondom de hobbykas. Doordat polycarbonaat dubbelwandig is, staat dit garant voor een goede isolatie. De warmte blijft zo langer in uw hobbykas. Waar veiligheidsglas nog wel eens tot verbranding van uw gewassen kan leiden, biedt polycarbonaat de perfecte bescherming. Omdat het geen 100% transparant materiaal is, heeft het een beperkte lichtdoorlaatbaarheid. Dit houdt het sterke zonlicht tegen.


Nadelen polycarbonaat: in tegenstelling tot veiligheidsglas wordt de uitstraling en kwaliteit van polycarbonaat sneller aangetast door zon, wind en regen. Omdat de polycarbonaat platen voorzien zijn van kleine kanaaltjes, kan in deze kanaaltjes condensatie van vocht optreden. Ook is polycarbonaat een stuk lichter dan veiligheidsglas. Hierdoor is het gevoeliger voor wind. Wanneer de kas op een plek staat waar het veel waait, is de kans groter dan deze beschadigd raakt zodra deze veel wind vangt.


Wat voor hobbykas?

Nu u wellicht een beetje een idee heeft wat voor type panelen u in de hobbykas wilt hebben, kunt u er wat gerichter een uit gaan zoeken. Er zijn heel veel verschillende type hobbykassen waar u uit kunt kiezen. Wij lichten er een paar uit die voor u interessant kunnen zijn.


Kweekkas

Een kweekkas is eigenlijk een mini tuinkas. Een kweekkas is in veel gevallen van kunststof gemaakt. De bak heeft een licht doorlatende deksel waar ventilatiegaten inzitten. De kweekkasjes van Jimmy at Work zijn geschikt voor buiten en plaats u in de (moes)tuin. Omdat de kweekkas gewoon op de grond staat kunnen planten, groente en fruit eventueel meteen in de volle grond gezaaid of geplant worden.

Foreststar

Dit type hobbykas is zowel in polycarbonaat als in veiligheidsglas verkrijgbaar. Daarbij kunt u bij de Foreststar kiezen uit verschillende kleuren frame, namelijk antraciet en groen. Zo kunt u deze hobbykas voor een groot deel naar wens samenstellen. 

 

 

 Bent u al klaar voor een hobbykas?

 

Related posts
loader
Laden...